на живо

Комфортно нулево равенство за "Левски" в Словения

"Сините" се противопоставиха достойно на фаворита "Марибор"

nkmaribor.com

"Левски" и словенския фаворит "Марибор" завършиха при резултат 0:0 в първия мач на "сините" в европейските турнири от три години насам. Двата тима се срещнаха във втория предварителен кръг на турнира Лига Европа.

Възпитаниците на Люпко Петрович се противопоставиха достойно на претендентите си и дори имаха по-добри възможности да открият резултата в срещата.

Най-опасните положения за българския отбор дойдоха в края на самия мач, когато Бабатунде Адениджи и Георги Костадинов не успяха да пратят топката в мрежата на стража Ханданович.

За домакините от "Марибор" капитанът Таварес удари гредата над Йоргачевич след центриране от корнер.

Ето как се разви срещата минута по минута:

Срещата се игра пред солидна българска агитка на стадион "Людски врът". Над 1200 привърженици подкрепяха "сините" в завръщането им в европейските турнири и създаваха почти домакинска атмосфера за "Левски".

Люпко Петрович предпочете да започне с Антонио Аниете, но без новопривлечения защитник Симон Сандберг в стартовия състав. Вместо него на терена на "Людски врът" излезе Александър Александров. Официален дебют за "сините" направи Димитър Пиргов, който премина в клуба през този трансферен прозорец.

Джереми Де Ноойер и Александър Александров първи стреляха опасно към вратата на на съперника. Завърналият се в клуба Антонио Аниете също отправи удар, но Ханданович се намеси авторитетно.

Снимка: nkmaribor.com

С бившия футболист на "Литекс" - Миливое Новакович, бяха свързани и двете по-опасни положения в сметката на "Марибор" през първата час. В самото начало на срещата той направи пробив в наказателното поле, но защитниците на "сините" се справиха. В 37-та минута български футболист фаулира бившия играч на ловчанлии в близост до наказателното поле, но при прекия свободен удар опасност от попадение нямаше.

В самия край на полувремето Франсис Нар опита да намери Венцислав Христов с центриране. Стражът на словенците обаче се оказа по-бърз и улови топката.

Втората част започна с предимство за българите и опасни атаки пред словенската врата. Постепено домакините взеха предимство и възможност да отбележат имаха Таварес и Янжа.

Снимка: nkmaribor.com

В 78-та минута Бабатунде Адениджи се откъсна в наказателното поле на "виолетовите", но Ханданович отново беше на мястото си.

Пет минути след това дойде и най-добрата възможност за "Марибор". Таварес удари греда след центриране от корнер.

В самия край на срещата шут на Георги Костадинов премина в опасна близост до страничната греда на словенците.

Мачът завърши без попадение, което поставя "сините" в изгодна позиция за реванша в София след седмица.

Срещата е в четвъртък (21.07) на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде предавана пряко в ефира на bTV.