на живо

Комични голове при равенство между Тунис и Мали (ВИДЕО)

1:1 на стадиона в Суец

Getty Images

Тунис и Мали завършиха наравно 1:1 в среща от група 5 на турнира за Купата на афиканските нации, провеждащ се в Египет. И двете попадения в Суец бяха особено комични.

Мали откри резултата в 55', когато Самасеку центрира от корнер, а в опит да улови топката стражът Муез Хасен я отклони в собствената си врата. В крайна сметка, тъй като ударът бе в очертанията, голът отиде на името на полузащитника от "Залцбург".

Тунис изравни в 70', когато Уахби Хазри стреля от пряк свободен удар, топката се отклони в тялото на Муса Марега и влетя в мрежата - 1:1.

Тунизийците бяха по-активни в оставащите минути, но в добавеното време съперникът можеше да отмъкне трите точки. Муса Марега се озова сам срещу Хасен, който обаче този път спаси.

Така Мали събра 4 точки в актива си, докато Тунис има 2, пред Ангола с 1 и Мавритания с 0. Последните два тима се сблъскват утре от 17:30 ч. по RING.

В следващия кръг на 2 юли Мали ще играе с Ангола, като двубоят ще бъде излъчен пряко по телевизия RING от 22 ч. По същото време на Voyo.bg е мачът Мавритания - Тунис.