на живо

Комисия на МОК инспектира Париж

Оглеждат френската столица във връзка с кандидатурата за олимпийските игри през 2024 г.

Getty Images

Комисия от 9 човека от Международния олимпийски комитет пристигна на посещение в Париж, за да огледа френската столица във връзка с кандидатурата и за домакин на летните олимпийски игри през 2024 година.

"Париж не е рискова опция. Ние имаме една мисия: да ви убедим, че Париж е правилният град в правилния момент, който има правилната визия", каза кметицата на Париж Ан Идалго пред представителите на МОК.

Френската столица обаче ще срещне сериозно предизвикателство в лицето на Лос Анджелис. Представителите на МОК вече посетиха американския град, като останаха изключително впечатлени от видяното. Шефът на комисията Патрик Бауман определи Лос Анджелис като сигурен град, а спортните съоръжения в него, като "зрелищни", "впечатляващи" и "умопомрачителни".

Париж и Лос Анджелис останаха единствените две кандидатури за домакин на игрите през 2024 година, след като Бостън, Хамбург, Рим и Будапеща се отказаха да подадат документи.

Изборът за домакин на олимпийските игри ще бъде направен на 13 септември по време на сесията на МОК в перуанската столица Лима.