на живо

Контузеният Джошуа се включи в шествие против расизма (СНИМКИ и ВИДЕО)

То се проведе в знак на протест срещу действията на полицията в САЩ

Световният шампион в тежката категория на бокса - британецът Антъни Джошуа, се включи в шествие Black Lives Matter в родния си град Уотфорд (Англия). То се проведе в знак на протест срещу расизма и действията на полицията в САЩ, довели до смъртта на Джордж Флойд на 25 май.

Джошуа продължава да лекува контузия в лявото си коляно, заради която днес първо се придвижваше на електрически скутер, а след това ходи с патерици.

Ей Джей носеше суичър с надпис Black Lives Matter и изнесе реч пред събралото се множество.

Джошуа трябва да се изправи срещу задължителния претендент Кубрат Пулев в двубой за световната титла. Мачът бе насрочен за 20 юни на стадиона на футболния "Тотнъм" в Лондон, но заради пандемията от COVID-19 бе отложен за неопределено време. В момента се търсят варианти за неговото провеждане, а наскоро промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, разкри, че срещата може да бъде през октомври или ноември в Близкия изток.

Кобрата смята, че от щаба на Джошуа бавят преговорите, тъй като британецът се страхува от него. По-големият от братя Пулеви няма търпение да излезе на ринга срещу Ей Джей и вече призова последния да се бие, или да овакантява титлата.

Мачът с Джошуа е може би най-важният в кариерата на Кубрат. За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Тагове: