на живо

Космически цени за билети "на черно" в Кардиф

Около 80 000 фена ще останат извън "Милениум Стейдиъм" за финала в Шампионската лига

Getty Images

Финалът в Шампионската лига между "Ювентус" и "Реал" Мадрид със сигурност е събитието на годината, а желаещите да станат част от емоцията на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф тази вече са милиони. По-съобразителните вече си осигуриха пропуски, останалите обаче са готови да дадат близо 5000 паунда (повече от 11 000 лв.) за да усетят атмосферата на големия мач. Поне до толкова стигат цените на наистина ценните хартии на "черния пазар" часове преди първия съдийски сигнал.

Кокетното съоръжение в столицата на Уелс ще може да приюти само 66 000 привърженици под своя покрив, който тази вечер ще бъде спуснат заради строгите мерки за сигурност

За феновете на "Юве" са отделени 20 000 билета, а за тези на "Реал" - 18 000. Останалите са за така наречените "неутрални фенове". Пропуските обаче се оказаха крайно недостатъчни за всички желаещи и пристигнали във Великобритания, за да се докоснат до магията "Шампионска лига". 

Властите в Уелс очакват близо 170 000 души да посетят Кардиф, което е половината от населението на града. По улиците могат да се срещнат хора от целия свят - Китай, Япония, Колумбия, които просто искат да споделят емоцията на финала. 

Останалите без билети у нас пък ще могат да гледат най-чаканото събитие в света на футбола през 2017 г. тази вечер (3 юни) по bTV Action от 20:30 ч.