на живо

Кралете на Шампионската лига! (ВИДЕО)

Най-сладките емоции завладяха "Ливърпул"

Шестата е факт! "Ливърпул" спечели Шампионската лига след като във финала на "Уанда Метрополитано" в Мадрид победи "Тотнъм" с 2:0!

След като миналия сезон загуби решителната среща с "Реал" Мадрид, този път отборът в червени екипи не остави съмнение, че е по-добър на терена.

Головете паднаха в началото и края на мача. Мохамед Салах вкара от дузпа във 2-рата минута, а Дивок Ориги се разписа в 88-ата. 

Лудите празненства започнаха с първите тонове на последния съдийски сигнал. Футболистите се прегръщаха, пееха и скачаха, завладени от шампионска тръпка. Момчетата на мениджъра Юрегн Кпоп едвам изчакаха официалната церемония по награждаването, грабнаха медалите си и купата и се впуснаха в обиколка на стадиона.

Снимка: Reuters

Единствените по-щастливи от тях може би бяха феновете по трибуните в испанската столица! Те запяха химна на отбора "You’ll never walk alone" и изчакаха своите любимци да им покажат ценния трофей.

Триумфът на "Ливърпул" е шести в историята на тима в Шампионска лига. За последно мърсисайдци спечелиха финалния мач през 2005 г. Те вече са еднолично на трето място в класацията по трофей (в това число и от Купата на европейските шампиони). Пред тях са само "Реал" Мадрид (13) и "Милан" (7)