на живо

Красен Кралев: Интересът на "Левски" е по-важен от този на целия спорт? (ВИДЕО)

"Промените в Закона за хазарта са нещо добро", категоричен е министърът

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените в Закона за хазарта ще окажат благоприятно влияние на българския спорт. Според него няма как от едната страна да бъде поставен интересът на футболния "Левски", а от другата - този на целия роден спорт.

"Не мога да коментирам какво ще се случи в "Левски". Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу "Левски"? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на "Левски"? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт?", каза министърът след церемонията "Нощта на шампионите".

Снимка: Lap.bg

"Тези промени ще доведат до 50 млн. повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт"

"Промените в Закона за хазарта водят до по-големи приходи за тотализатора и министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е около 80 млн. лева. От тях 50 млн. отиват за спортните дейности. След промените тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват основно от тотализатора. Тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Няма как да не подкрепя предложение, което ще доведе до увеличение на приходите за българския спорт. Редно е да отличим заслужилите след всяка една година. Те получават премии от Българския спортен тотализитор. Имахме добра година, но наред с това съм убеден, че можем много повече. Дай Боже късметът да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с много медали от Токио", коментира още Кралев.

Тагове: