на живо

Красен Кралев: Не съм си представял, че ЦСКА ще е във В група (ВИДЕО)

Кралев разкри колко дължат "червените" на Министерството

bTV

В предаването 120 минути по bTV министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори за проблемите на ЦСКА.

„Ясно е, че щом се е стигнало до това състояние, мениджмънта е бил катастрофален през последните години. Ясно е също така, че държавата и Футболния съюз са правили много големи компромиси именно в интерес на феновете. Чувам разни коментари, които казват „Защо не реагирахте по-рано?”, „Защо се допусна това?”. Същите тези хора щяха да реагират, ако всичките тези институции бяха се намесили по-рано. Нали в името на тези фенове Футболния съюз даваше шанс на собствениците, приемаха погадсителни планове... Даваха шанс на всяко поредно ръководство да се справя с проблемите. Това, че тези хора – предишните ръководители, са злоупотребили с ЦСКА, това че са източвали клуба не е наша вина, ните на сегашното ръководство", заяви Кралев.

Той разкри, че дори не си е представял, че "червените" ще стигнат до "В" група и разкри кога според него са започнали проблемите на Армията.

„Проблемите започнаха през последните шест-седем години, когато беше очевидно, че мениджмънта е катастрофален в този легендарен клуб. Беше очевидно за всички. Тогава странно защо феновете на ЦСКА не реагираха, като беше видимо, че клубът се източва, че се злоупотребява, че се водят дела, че се купуват футболисти, които нямат такава стойност, че цените не са реални. Това беше видно за всички! Във футболния свят това не е тайна, но никой не взимаше тогава отношение, защото всеки смяташе, че ще се размине, ще се случи нещо, че поредният спасител, който идва в ЦСКА, ще оправи положението”

Министърът отговаря на въпросите за базите и новото ръководство на "червените", като отговорите му може да видите във видеото.

Кралев не пропусна да разкрие подробности за престижния тенис турнир, който ще се проведе в София през февруари. Според него, това ще е щанс Григор Димитров да зарадва българските си почитатели.

„На Григор може да му пожелая само успех. Този турнир е една възможност той да вземе реванш пред българските си фенове за пропускането на турнира за Купа „Дейвис”. Има прекрасната възможност да зарадва българските почитатели, защото наистина има много фенове, много фенове го обичат и искат да го видят на живо в България и то в реална битка. Уверен съм, че този турнир ще бъде началото на неговия възход, защото тази година виждаме, че преминава през трудни моменти. Дано от София тръгне новото му възраждане, новия победен път към върховете на тениса"