на живо

"Кристъл Палас" също се хвана в капана на "вълците"

"Уулвърхемптън" записа четвърта победа от началото на сезона

Reuters

Отборът на "Уулвърхемптън" стигна до четвърти успех във Висшата лига през настоящата кампания, побеждавайки с 1:0 "Кристъл Палас" в среща от 8-ия кръг.

Така "вълците" вече са в серия от 6 мача без поражение. Активът им от 15 точки след 8 кръга пък е най-добрият старт на сезон за новак в историята на Висшата лига.

Хората на Нуно Ешпирито Санто не впечатлиха през първата част на "Селхърст Парк". Домакините владееха повече топката, но не успяваха да създадат добри голови ситуации. Всъщност най-чистото положение преди почивката се откри пред централния нападател на "Уулвс" Раул Хименес, който се озова сам срещу стража Уейн Хенеси, но последният направи блестящо спасяване.

Снимка: Reuters

През втората част двубоят продължи да бъде равностоен. Стигна се до 56-ата минута, когато Хименес комбинира с десния бек Мат Дохърти и ирландецът преодоля Хенеси от близка дистанция, давайки аванс на "вълците".

Последва натиск от страна на "Палас", като на няколко пъти вратарят Руй Патрисио показа класа, за да съхрани крехкия аванс на "Уулвс". В 81-ата минута, при една контраакция, резервата Иван Кавалейро можеше да сложи точка на спора, но ударът му разтресе напречната греда.

В крайна сметка гостите си тръгнаха от Лондон с три точки и чиста мрежа.

Снимка: Reuters

След успеха "Уулвс" вече са седми с 15 точки и нямат загуба в 6 поредни срещи, в които са допуснали само 2 гола. Серията е впечатляваща, тъй като новакът стъпи накриво единствено срещу "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед".

"Кристъл Палас" пък за пореден път разочарова у дома. Отборът на Рой Ходжсън няма отбелязан гол на своя "Селхърст Парк" от началото на сезона. Това се случва за четвърти път в историята на Висшата лига и за втори през настоящата кампания. Другият тим, който все още не е зарадвал своята публика с попадение е един от фаворитите за изпадане - "Хъдърсфийлд".

Снимка: Reuters

Тагове:

уулвс