на живо

Кубрат Пулев пред bTV: Готов съм за мач с Джошуа на кораб! (ВИДЕО)

"За мен е без значение. Искам да победя и да донеса световните титли в България"

Кубрат Пулев пред bTV: Готов съм за мач с Джошуа на кораб! (ВИДЕО)

Все по-реална става възможността боксовият суперсблъсък между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория да се проведе на луксозен круизен кораб. Това призна Кобрата пред bTV при гостуването си в Созопол за празника на града.

"По принцип сме идейни и гъвкави, но чак дотам не бяхме стигали във фантазиите си, може би. Въпреки всичко, не ми се струва съвсем нереално, така като го изговорихме с тях. Те казаха също, че много сериозни хора имат интерес от такъв мач на круиз. Готов съм!", заяви Кубрат.

За евентуална битка Пулев - Джошуа на кораб заговори промоутърът на британеца - Еди Хърн, пред местния Evening Standard. Така той за пръв път призна, че има вариант сблъсъкът да е извън Великобритания. Фаворит за домакин обаче продължава да бъде "O2 Arena" в Лондон, на брега на река Темза, където от 2009 г. насам се провеждат тенис финалите на АТР.

"За мен е без значение. В крайна сметка е важен мачът, подготовката и как ще се представя. Да отида, да победя и да донеса световните титли в България. Ако не, ако той оваканти титлата, което също ме съмнява, че може да се случи, защото много пъти споделя, че може да има мач с Тайсън Фюри другата година. Фюри пък има с Уайлдър. Ако оваканти титлата, играя със следващия, който е Чарлс Мартин от Съединените щати. Това са двата варианта.", коментира родният боксьор.

Мачът с Джошуа е може би най-важният в кариерата на Кубрат. За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Тагове: