на живо

Кубрат Пулев: От името на целия народ благодаря на българските медици

Той премина през медицински изследвания преди мача с Антъни Джошуа на 12 декември

Кубрат Пулев: От името на целия народ благодаря на българските медици

Интерконтиненталният шампион на Световната боксова асоциация(WBA) и претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев благодари за грижите на медиците в болница "Софиямед" и в цяла България.

В лечебното заведение той премина през рутинни медицински изследвания преди дългоочакваната среща с Антъни Джошуа на 12 декември. В зала "Уембли" в Лондон двамата ще се качат на ринга, за да разиграят съдбата на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO). 

Снимка: Софиямед

"Благодаря на целия екип на болница „Софиямед“ и на всички от името на всички хора, които вече са преминала през лечебното заведение и ще преминат. За смелостта на всички лекари на първа линия и тези, които им помагат. Това е съпричастност към обществото, която те всеки ден дават, и риск, на който всеки ден се излагат. Моите уважения и любов към тях от мен, като част от всички хора. От името на целият народ им благодаря. Не само към лекарите от „Софиямед“, а лекарите от цяла България", заяви Пулев.

Той получи специален поздравителен адрес от ръководството и екипите на първа линия на лечебното заведение. Те благодариха на него и брат му Тервел Пулев, който в момента е доброволец в болницата, за оказаната морална подкрепа по време на пандемията от COVID-19 и им пожелаха много успех в бъдещите начинания.

"Вие, както и брат Ви Тервел Пулев сте едни от хората, които носят най-много надежда на България, носейки патриотичния ни дух навсякъде по света. Желаем Ви преди всичко здраве и успех, и знайте, че екипът на „Софиямед“ стоим зад Вас и Ви подкрепяме! За нас, Вие вече сте победител!“, заявиха от болницата.

Пулев получи и специален медал, който по принцип се връчва на достойни лекари и медицински служители с големи сърца, отличили се с милосърдието, професионалната си и лична отдаденост.

"Носете медала с чест, защото Вие сте достоен българин! Нека той Ви бъде за кадем и да ви донесе успех в мача за световната титла. Обичаме Ви“, каза началникът на Спешно отделение д-р Иван Христов.

Снимка: Reuters

Мачът между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се проведе на 12 декември. Първоначално срещата трябваше да е през лятото на 2020 г., но именно пандемията от коронавирус доведе до няколко отлагания.

Добрата новина е, че по трибуните в зала "Уембли" ще могат да присъстват привърженици. 1000 души ще могат да гледат мача на живо, а билетите ще са в продажба от петък (4 декември).

Тагове:

кубрат пулев