на живо

Кубрат Пулев пред bTV: Мачът с Чисора не е на 100% сигурен (ВИДЕО)

От щаба на родния боксьор обмислят и други евентуални съперници

bTV

Голямата ни звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев разкри, че съвсем скоро мачът срещу Дерек Чисора за титлата в тежка категория на Европейския боксов съвет трябва да бъде обявен официално. Щабовете на двамата съперници трябва да уточнят детайли около организацията на срещата, след което договорът за нея да бъде подписан от двете страни.

Макар и минимална, вероятността двубоят между двамата да не се състои съществува. Това е причината, поради която в лагера на родния представител обмислят и други варианти, за да не остане Кубрат без опонент.

"Обмисляме и други варианти, но най-вероятно ще е този. В най-крайния случай, ако не е Дерек Чисора - ще е някой друг. За мен е най-важно да съм готов и да съм уверен в себе си.", категоричен бе петият в световната ранглиста.

Със сигурност евентуален мач с Чисора няма да се проведе в България, каквато бе първоначалната идея. Причината - финансовите интереси на организацията "Зауерланд", чиито представители са и двамата боксьори, не съвпадат с подобна дестинация за сблъсъка.

"Цялостната сметка накрая трябва да излезе, защото такъв е спорта - всичко опира до пари.", заяви Пулев.

Снимка: bTV

Той отново ще се боксира в чужбина, въпреки че ръководството на "Арена Армеец" е изразило готовност да окаже всякаква помощ за организиране на подобно събитие. Почти сигурно домакин на битката за европейската титла ще бъде Хамбург на 7-ми май.

Кубрат продължава подготовката си на високопланинската спортна база Белмекен, а както още каза пред камерата на bTV  - вижте във видео файла!