на живо

Кубрат Пулев: Респект за Джошуа, но съм готов да стана световен шампион (ГАЛЕРИЯ)

"Чакахме много дълго тази битка", заяви боксьорът ни на пресконференцията преди сблъсъка

Кубрат Пулев призна класата на Антъни Джошуа, но изрази увереност в успеха си на 12 декември. В събота най-добрият ни боксьор и британецът - носител на поясите във версиите IBF, WBA, WBO и IBO, излизат на ринга в "Лондон арина" в спор за световната титла в тежката категория.

За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Респект за Антъни, защото той е олимпийски шампион и световен шампион при професионалистите. Респект, добър боец, но съм готов и притежавам всичко, за да стана шампион!", заяви Кубрат на официалната си пресконфереция.

"Готов съм да се бия, чакахме много дълго тази битка. Още през 2017-а бях готов, но имах проблем с гръдните мускули. Тогава решихме заради физическите ми проблеми, че може да се бием с Джошуа малко по-късно. Вече съм готов за здрав двубой и съм сигурен, че в събота ще победя."

"През 2017-а аз бях на 36, аз също бях по-млад, но получих проблема при един от спарингите и просто не можех нито да тренирам, нито да се бия. Сега съм здрав, а и вече не съм на 22, времето ми изтича, разбира се. Щастлив съм, че битката се осъществява, защото в тази пандемия нищо не е сигурно. Вече съм готов и нямам търпение за двубоя."