на живо

Кубрат Пулев се отказа от европейската си титла

"Целите ни са по-високи", заяви промоутърът на българина Кале Зауерланд

Ладислав Цветков

Кубрат Пулев се отказа от европейската си титла при свръхтежките професионалисти. Това обяви пред немския "Билд" промоутърът на българския боксьор Кале Зауерланд.

"Целите ни с Кубрат са много по-високи от пояса на Европейския боксов съюз. Ние се целим към световната титла и пътят ни към нея започва на 3 декември в София с мача срещу Самюъл Питър", казва Зауерланд.

Решението на Кобрата беше очаквано. Той спечели пояса в последния си мач през май 2016 г. срещу британеца Дерек Чисора. Българинът трябваше да защитава титлата срещу поляка Мариуш Вах, но двамата изпуснаха всички крайни срокове за уговаряне на дата за срещата.

Пулев се е съсредоточил изцяло върху първия си мач като професионалист пред родна публика на 3 декември в "Арена Армеец". Той ще излезе на ринга срещу Нигерийския кошмар - Самуел Питър, а победителят ще спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

Интересът към срещата е голям, като повечето от билетите са разпродадени.

Преди Кубрат на ринга ще се качи брат му - бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев, който ще направи дебют в професионалния бокс.