на живо

Кубрат Пулев: Ще спра Джонсън и на ринга, и извън него (ВИДЕО)

Може да се борим за световната титла в София, разкри Ули Вегнер

Lap.bg

Ще спра Кевин Джонсън и на ринга, и извън него, обяви Кубрат Пулев. Двамата боксьори дадоха съвместна пресконференция преди сблъсъка си за интерконтиненталната титла във версия IBF в "Арена Армеец" в петък.

Българинът и американецът демонстрираха уважение един към друг, но не пропуснаха и да си отправя традиционните закани и закачки. Джонсън обеща, че възраждането на кариерата му ще започне именно от София. И гарантира, че ще си тръгне с българка.

"Не, той няма да си намери българска жена. Може само да ги гледа и да им се радва, защото те са много красиви. Ще се снима с тях, но нищо повече", отговори Пулев. Той допълни, че е добре подготвен за мача. "Вярвам в своите възможности. Съперникът ми също е подготвен добре, има характер и е изиграл повече мачове от мен в професионалния бокс. Не е лесно да се пречупи такъв противник, но в петък аз ще покажа как ще го направя. Джонсън е боксьор, който ще опита всичко, но няма да успее", заяви Кобрата.

Треньорът му Ули Вегнер сподели, че се надява хората да видят резултата от съвместната им работа.

"Пулев иска да стане световен шампион и той ще има тази възможност. Може би дори в своята родина. Но преди това трябва да направи и тази стъпка. Подготовката му за мача с Джонсън е резултат на години наред сериозна работа. Подхождаме с интелект към тренировките. Кубрат е интелигентен боксьор и за мен съвместната ни работа е удоволствие. Работихме върху някои тактически проблеми и се надявам в петък да видим резултата", каза германският специалист.