на живо

Кубрат ще се бие в София, ако продължи със "Зауерланд"

Ладислав Цветков

В най-скоро време ще бъдат проведени разговори за удължаване на договора на Кубрат Пулев с агенция "Зауерланд". Това обяви Кристиян Майер - главен мениджър на агенцията на пресконференцията, дадена в София. Ако договора бъде продължен е много вероятно Кубрат да играе някой от следващите си мачове в българската столица. Ето какво още каза Майер:

"Придружавах Кубрат в залата, бях до него цялата вечер. Българите, които бяха в залата създадоха невероятна атмосфера. Кличко се чувстваше така, сякаш се боксира в България, което е много силно." 

"Заедно с успеха на Кубрат беше важно и това, което цяла България показа. Ние сме горди с него и с българските фенове, които го придружиха. За съжаление, не взехме успеха, но вярвам, че Пулев има голямо бъдеще в бокса и живота." 

 

"Няма план Б, нашият план беше победа. Всички идеи и мисли какво ще правим при загуба, не сме ги обсъждали. Имаме идеи, но винаги мислехме за победа. За тази среща се работи много години и той имаше 100% отдаденост през това време. Толкова бързо не могат да се взимат решения." 

"Той има голямо бъдеще в бокса, ние се разбрахме тези дни или в близко бъдеще да се срещнем и да говорим за представите си за бъдещето. Дотогава той ще си помисли и ще сподели какви са плановете му." 

"Ще анализираме на спокойствие нещата, какво иска Кубрат, как иска да го прави, ще се обсъдят работите с треньора. И след това в един удобен момент ще седнем заедно, ще представим какви възможности имаме с германската телевизия за мачове в Германия и България. Това е ново и за нас, ние все повече излизаме от Германия, правим мачове в Русия, Англия и други държави." 

 

"Ако останем заедно, смятаме, че и в България ще можем да организираме подобни срещи. По-нататък може да има такива и в САЩ. Всички пояси досега бяха в Германия, но се видя, че и извън Германия има тежка категория бокс. Досега почти нямаше такъв, но сега има в Русия, Англия, САЩ. Полето ни се разширява, но ще го обсъждаме." 

 

"Кубрат имаше силна аматьорска кариера. Но през последните години нашата цел беше той да стане задължителният съперник за титлата, а това е сложно. Има срокове, които трябва да се спазват, имаше случаи, в които избраните съперници за тези срещи отпадаха и трябваше да се търсят нови." 

 

"Няколко месеца трябваше да се готвим само за тази среща, но не мисля, че това го лиши от опит, той има достатъчно опит. Той си е достатъчно самокритичен, а сигурно има неща и които ние като мениджъри сме могли да направим по-добре. Но истината е, че това нямаше как да е лесна среща, то се бори с най-добрия. Не беше лесно да се бие Кличко." 

 

"Осигурихме добри спаринг-партньори на Кубрат преди мача. Не трябва да забравяме, че Пулев спада към тримата или четиримата най-добри боксьори в света и е трудно да се намери подходящ спаринг-партньор за него и да е мотивиран да се бие с него, е трудно." 

 

"За нас беше важно да се боксираме с Кличко, независимо за кои пояси. Бихме организирали мач с него, дори да не ставаше въпрос за титлата", каза още Кристиян Майер