на живо

Кузманов: 22 млн. са изплатени по брутален начин за реновиране на физкултурни салони

"Едни и същи фирми печелят поръчките, повечето договори са подписани в рамките на месец"

Кузманов: 22 млн. са изплатени по брутален начин за реновиране на физкултурни салони

Цели 22 млн. лв. са били разплатени "по брутален" начин на определени фирми за реновиране на физкултурни салони. Това разкри на пресконференция служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов. Той обяви, че едни и същи фирми печелят обществените поръчки, а договорите с тях са били сключени предимно през декември 2020 г.

"Получихме писмо от Сметната палата. Тя идва да ни прави проверка съвсем скоро. Отчетите за фирмите, които са изпълнявали поръчките по т.нар. физкултурни салони, са вече направени. Фирмите са доста любопитни като имена, а прави впечатление, че едни и същи печелят поръчките."

Снимка: Lap.bg

"Всичките 26 договора до момента са за близо 22 млн. лв., а парите са отпуснати въз основа на решение на министерския съвет през февруари 2020 г. Обезпокоително също е, че повечето са подписани през декември 2020 г. - 25 договора, само в рамките на един месец."

"Мисля, че парите по-добре да се бяха върнали на държавата, а не да се раздават така. Договорите са изплатени 100%.", каза Кузманов.

Кралев отговори през "Фейсбук": "поредната порция лъжи на Кузманов". Той заяви пред bTV, че "имаме некомпетентен министър, който не знае как да коментира листчетата, които му подпъхват" и допълни, че всички договори за физкултурните салони са сключени в резултат на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на ЗОБ.

"Няма нито една сгрешена дума или запетайчица", казва още Кралев.