на живо

Лъчезар Танев: Тъжно и обидно е да гледам този ЦСКА (ВИДЕО)

"Хубаво би било да не се лъжат феновете", заяви бившият капитан на "червените"

bTV

Минути преди сватбата на Божидар Искренов - Гибона, футболният мениджър Лъчезар Танев застана пред камерата на bTV. Бившият капитан на "червените" бе категоричен, че клубът му дължи доста пари, но той вече се е отказал от тях.

"ЦСКА и на мен ми дължи много пари, но аз съм се отказал от тези средства. Трябва да стане ясно дали е възможно да се оздрави клубът. Ако не, тогава вече има два варианта и те се знаят – купуване на лиценз или започване от „А” окръжна. Това протакане и тази неяснота не са полезни за никой. Инициативата обаче трябва да е от клуба”, каза Танев в интервюто, излъчено в предаването "Зона спорт" по RING.

Той разкри, че е имал разговори с премиера и министъра на спорта във връзка със съдбата на ЦСКА.

"Имах лични разговори с премиера и със спортния министър, защото съм наясно, че държавата може да помогне по различни начини на клуба. Примерно с разсрочване на всички тези дългове. Аз мисля, че може да се оздрави ЦСКА. Това е истинският клуб, аз съм играл за него. Друг е въпросът, че тази ситуация трябваше да се анализира много по-рано, за да не се стига дотук"

„Гриша Ганчев е цесекар, той от много време показваше желание да участва в ръководството на ЦСКА. Ако са толкова много милионите обаче, е трудно за един човек да ги изплати. "Човекът-спасител"... тази приказка лека-полека изчезва. Ганчев и Васил Божков имат нормални взаимоонтошения, повече не мога да кажа”, коментира той сегашното управление на клуба.

Какво още каза Танев за приятелството си с Божидар Искренов, нивото на българския футбол в момента, вариантите за разрешаване на проблемие на "червените", Левски, Лудогорец и очаква ли бъдещи трансфери на български играчи в големи клубове в чужбина, може да видите във видеото: