на живо

Юноша на "Левски" донесе важна точка за България срещу Испания (ВИДЕО)

Националите до 19 години с престижно равенство на старта на евроквалификациите

Юношеският ни национален отбор по футбол до 19 години започна с престижно равенство Елитния кръг в квалификациите за европейското първенство през 2018 г. във Финландия. Възпитаниците на Ангел Стойков завършиха 0:0 с тима на Испания като гост, а с основна заслуга за ценната точка бе вратарят Димитър Шейтанов.

Двубоят се игра на стадион "Гийермо Амор" в Бенидорм, където младите "лъвове" бяха принудени основно да се бранят, но с дисциплинирана игра успяха да неутрализират атаките на съперника.

Юношата на "Левски" Шейтанов направи половин дузина спасявания, а испанците изпълниха 13 корнера и отправиха общо 25 изстрела, но повечето бяха неточни.

Домакините започнаха много агресивно. В 10-ата минута Руис стреля опасно, но Христов предотврати сигурно попадение. 180 секунди по-късно удар на Калоян Кръстев с глава мина над гредата. Това се оказа и единствената по-сериозна възможност за България в този мач.

Малко по-късно Барокал стреля опасно, но българският страж бе на позиция и спаси. В 23-ата минута вратарят ни отново показаа майсторство, отразявайки изстрел на Диас.

Постепенно българите се окопитиха и до края на полувремето задържаха играта в средата на терена.

През втората част домакините отново бяха по-активни, като само добрите намеси на родния страж запазиха нулевото равенство.

В събота са вторите сблъсъци от групата. България се изправя срещу тима на Франция, който по-рано днес победи Белгия с 3:2.

Само победителят в групата печели сигурна виза за еврошампионата.