на живо

Левандовски направи невъзможното (ВИДЕО)

Полякът подобри рекорда на Мартин Петров

Getty Images

Робърт Левандовски смая света с изпълнението си по време на вчеращния мач на Байерн (Мюнхен) срещу Волфсбург.

Полякът влезе като резерва през втората част, когато "вълците" водеха с 1:0. Попадението бе дело на Даниел Кaлиджури, който разстреля Мануел Нойер още в 26-та минута на мача. До края на полувремето не липсваха възможности за изравняване пред баварците, но никой от тях не успя да прати топката в мрежата на Диего Беналио.

Головото шоу на Левандовски започна в 51-та минута, когато получи топката около точката на дузпата след пас на Томас Мюлер и с премерен удар изравни. 

Само минута по-късно "Алианц Арена" аплодираше и второто попадение на поляка. С топовен изстрел извън рамките на наказателното поле, той изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Волфсбург.

Лева записа и трето попадение в 55-та минута, а четвъртото дойде в 57-та.

Най-впечатляващ бе петият гол на нападателя. След хубав пас на Марио Гьотце около точката на дузпата нападателят с ножичен удар и отново прати коженото кълбо зад гол линията.

Мачът завърши при резултат 5:1, а самият Пеп Гуардиола не вярваше на очите си.

Постижението на Левандовски го направи първият играч в германския елит, отбелязвал пет пъти в един мач от 1991 г. насам, а само едно попадение не му достигна да изравни рекорда на Дитер Мюлер от 1977 г., когато вкара шест гола за Кьолн при погрома със 7:2 над Вердер. 

На нападателя на Байерн му отне 6 минути за да вкара четири гола в един мач. С това той счупи предишния рекорд, държан от българина Мартин Петров. Крило го направи като играч на Волфсбург срещу Майнц 05 за 17 минути.

След мача Байерн си върна лидерската позиция и с пълен актив от 15 точки след първите пет изиграни срещи. Волфсбург е трети с 11 точки.