на живо

Левски без подкрепа от Сектор "Б" за два мача (ВИДЕО)

Една среща при закрити врата за "сините" заради ударения делегат

levski.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа Левски за ексцесиите по време и след мача от четвъртфиналите за Купата на България срещу Литекс.

Сектор "Б", в който се събрат най-върлите привърженици на "сините", ще бъде затворен за два мача, реши комисията.

"За нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, б.Б и във връзка с чл. 37, ал.1, т. 21, б.Б и В и във връзка с  чл.16, ал.3 от ДП 2015/2016  ДК наказва ПФК „Левски” гр. София със затваряне на сектор „Б” за 2 срещи и имуществена санкция  10 000 лева.

Изтърпяването на наказанието ще е както следва: първите две домакински срещи следва да бъде затворен сектор „Б”, съответно в третата домакинска среща забрана за игра пред публика на стадион „Георги Аспарухов”, се казва в доклада.

"Сините" са наказани и с една домакинска среща при закрити врата заради ударения с камък съдийски делегат по време на прекъснатата среща от първенството отново срещу ловчанлии, този път на стадион "Георги Аспарухов":

"За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал1, т.4, б.Б, предложение 2 ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с лишаване от домакинство за 1 среща  и във връзка с чл. 37, ал.1, т. 21, б.В от ДП 2015/2016 – се заменя със забрана за игра пред публика и имуществена санкция в размер на 4000 лева"

Ето какво каза председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев на пресконференцията след заседанието:

Заради драматичната развръзка на сблъсъка, който завърши с изваждане от терена на гостите в края на първото полувреме, Литекс пък бе изхвърлен от елитната ни футболна група.