на живо

Левски надви Славия в единственото Столично дерби този сезон

"Сините" останаха с човек по-малко през второто полувреме

levski.bg

Отборът на Левски постигна победа с 1:0 срещу градския си съперник Славия в мач от 8-мия кръг на родното първенство.

„Сините” отбелязаха гол с първата си стойностна атака. Живко Миланов нахлу много добре по крилото, залъга бранител и центрира към далечната греда. Там двама футболисти на Левски бяха оставени непокрити и Умар Диаби с глава отбеляза още в 8-та минута. До края на първото полувреме възможност да удвои предимството на гостите имаше и Де Ноойер. За Славия Пламен Крачунов и Антон Карачанаков не реализираха опасните положения, които създадоха пред вратата на Боян Йоргачевич.

През второто полувреме тимът на Иван Колев бе по-деен в опитите си да реализира гол. „Сините” пък гледаха да задържат повече топката и тя да е далеч от вратата им. Пред Славия се откри 100-процентова възможност, но ударът от метър на Петър Атанасов бе избит с една ръка от гол линията от Йоргачевич в 70-та минута.

В 73-та минута за втори жълт картон бе изгонен Мики Орачев от Левски. Юношата на "сините" бе на терена по-малко от 30 минути, след като на почивката замени Божидар Краев.

Въпреки численото си превъзходство, Славия не успя да изравни. За Левски до края на мача възможности пропуснаха Прохазка и Курдов.

С трите точки от софийското дерби Левски събра 12, които ги изкачиха на четвърто място. Толкова има и Славия, а двата тима изостават с 3 точки от лидерите Лудогорец и Берое.