на живо

Левски показа специалния екип за мача с Юргорден (СНИМКИ)

Фланелката е с историческа стойност

На пресконференция днес отборът на Левски показа екипа, с който "сините" ще играят в приятелския двубой срещу Юргорден, отбелязващ 50-годишнината от първото участие на клуба в европейските турнири.

Снимка: Facebook

Фланелката не е случайна и има интересна история, която датира от 1965г. Тогава Левски става първенец на България и клубът прави специален екип за отборната снимка на шампионите. Веднага след това ръководството подарява фланелките на играчите и те никога не се появяват в официален мач с тях. Но две пощенски картички – едната със целия тим, а другата с Георги Аспарухов – пуснати от „Български пощи” в милионен тираж, превръщат тази фланелка в легендарна в съзнанието на милионите фенове на клуба.

Съвременните версии на екипа ще са две. Първата е "ретро", която преследва максимална автентичност и има съвсем леки промени, заради събитието, за което се прави. Тя е от висококачествена памучна материя, няколко бродерии и етикети, никакви комерсиални брандове и за радост на всички – легендарния номер 9 на гърба.

Снимка: Facebook

Втората е "спортна", изработена от полиестерна материя. Именно с нея ще излязат играчите на 10.10.2015 г. на националния стадион Васил Левски.

Снимка: Facebook

И двете фланелки ще могат да се закупят от фен-магазина на "сините".