на живо

Левски с над 5 милиона загуби, Тодор Батков се оттегли официално

Иван и Андрей стават лица на Левски

bTV

По време на Общото събрание на акционерите в Левски официално Тодор Батков да се оттегли от поста си в Надзорния съвет, като на негово място бе избран Бранимир Ботев.

"Каквото можах и каквото имах, дадох за Левски. Направих компромиси, но никога не предадох клуба. Оставям отбора в сигурни ръце, надявам се скоро да дойдат и така чаканите резултати. Оставам отворен към хората от новото ръководство, ако имат нужда от съвет и алтернативно мнение, винаги съм на разположение" - заяви Батков.

В Управителния съвет на "сините" също има промяна. От днес той вече ще изглежда по следния начин: председател Иво Тонев, заместник председател Николай Иванов и членове изпълнителният директор Константин Баждеков, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП), Синя България, Николай Илиев, Гошо Гинчев, Илия Христов от сдружение Сини сърца и „Междинна станция“ (фирмата на Иван и Андрей).

Финансовият директор на "сините" Константин Баждеков даде своя доклад, според който клуба е на загуба с 5 638 000 лева за 2014 година. Левски има разходи от 14 милиона лева за изминалата година, като в същото време са намалели спонсорите, рекламните приходи и тези от посещения на мачове.

Шоумените Иван и Андрей ще поемат маркетинговата политика на клуба, като за целта имат специална презентация по време на Общото събрание. Двамата ще представят новата онлайн платформа на Левски.

Очаквайте подробности!