на живо

Левски се отчете за юбилея срещу Юргорден

"Сините" инкасираха и няколко грешки при организацията

Levski News

Организаторите на юбилейния мач на Левски срещу шведския Юргорден по повод 50-годишнината от първата среща на "сините" в евротурнирите представиха отчет на приходите и разходите след събитието.

Печалбата, без да се включва мърчандайзингът, е 3 793 лева. Ако бъдат продадени всички  артикули по повод събитието, тя ще нарасне до 38 000 лева. Сумата е предвидено да бъде дарена на клуба и да се използва за детско-юношеската школа на Левски.

Председателя на Тръст "Синя България" Васил колев сподели, че е разочарован от ниската посещаемост на срещата. Той също така посочи и някои пропуски в организацията на събитието, като непредвидения разход от 1000 лева, които били похарчени за вода за футболистите на Юргорден.

"Платихме рекорден наем в историята на Националния стадион. Всеки мач на националния отбор на практика е на загуба, което трябва да бъде чуто и от министъра на спорта. Ние работим отлично с него, но е хубаво тези неща да бъдат променени", отчете се Колев.

По време на срещата не е имало инциденти, което също е съкратило значително евентуалните разходи. На стадиона са счупени само няколко седалки и салфетници в тоалетните.