на живо

"Лилестрьом" спечели Купата на Норвегия за 6-и път в своята история

На финала "жълто-черните" победиха "Сарпсборг"

"Лилестрьом" спечели за 6-и път в историята си Купата на Норвегия, след като на финала, игран на стадион "Улевал" в Осло, победи с 3:2 "Сарпсборг". В главно действащо лице на мача се превърна Фроде Кипе, който вкара третото попадение за победителите, но след това си вкара и автогол.

"Лилестрьом", който завърши на 12-о място в класирането, си осигури и участие в турнира Лига Европа през идното лято. Те поведоха днес с 2:0 само след 11 минути игра, като Симен Микалсен откри резултата във 2-ата. Матс Хаакенстад вкара втория гол за жълто-черните, но в 24-ата минута Патрик Мортенсен намали на 1:2. Датчанинът затвърди добрата си форма, след като стана и голмайстор на "Сарпсборг" с 12 попадения в първенството.

Малко преди края на първото полувреме играчите на "Сарпсборг", които завършиха на 3-о място в първенството, имаха известни претенции за дузпа, но съдията Ола Нилсен не реагира.

През второто полувреме на сцената излезе Кипе, който най-напред се разписа в правилната врата в 58-ата минута за 3:1. Само след 6 минути обаче си вкара и автогол за 2:3.

Тагове: