на живо

Лионел Меси ще продължи да играе за Аржентина

Звездата на "Барселона" се завръща начело на "гаучосите"

Getty Images

Аржентинската звезда на "Барселона" Лионел Меси обяви, че иска да се завърне отново в националния си отбор, съобщава "Ройтерс".

Новият селекционер на „гаучосите“ Едгардо Бауса присъстваше на последния мач на каталунците, срещу Сампдория /3:2/. По всичко изглежда, че 58-годишният селекционер е успял да убеди нападателя да промени решението си и да сложи отново капитанската лента.

Снимка: Getty Images

Меси обяви, че напуска "Албиселесте" след загубата от Чили на финала на "Копа Америка", където аржентинецът пропусна дузпа. Лидерът на "Барселона", който спечели абсолютно всичко на клубно ниво с каталунците, така и няма трофей с националния отбор. 

"Много неща преминаха през ума ми онази вечер и аз сериозно се замислих да напусна отбора. Но любовта към страната ми и към небесносинята фланелка е твърде голяма", заяви Меси.

"Има много неща, които трябва да бъдат разрешени в аржентинския футбол. Предпочитам да помогна отвътре, вместо само да наблюдавам отвън. Благодаря на всички, които ме искат в националния отбор на Аржентина. Надявам се, че скоро ще успеем да донесем трофей, на който да се радват", допълни нападателят.

Очаква се Меси да бъде в групата на Аржентина още за квалификационните мачовете за световното първенство, срещу Венецуела и Уругвай през септември.