на живо

Любителите на екстремните спортове си дават среща в София

"Extreme Fest" ще се проведе от 23 до 25 септември в Княжеската градина

За втора поредна година в София си дават среща любителите на екстремните преживявания. Те ще се съберат в Княжеската градина в столицата (Паметникът на Съветската армия) от 23 до 25 септември за второто издание на "Extreme Fest"

Събитието се организира и провежда с подкрепата на Столична община и е част от осъществяването на инициативата „София - Европейска столица на спорта 2018 “.

Освен да наблюдават множество демонстрации от професионалисти, посетителите ще могат да повдигнат адреналина си и да се включат в уроците по различни екстремни спортове.

В рамките на три дни на територията на Княжевска градина ще бъдат разположени над 18 специално изградени зони с екстремни активности - практикувани в градска среда и моторни спортове.  

Скокове с бънджи, спускане по рапел, катерене по стена, тенис на маса, тест райд на велосипеди и скокове върху въздушна възглавница ще зарадват любителите на адреналина.

Професионалисти пък ще покажат магията на таекуондото , художествената гимнастика и фехтовка и ще разкрият своите тайни за добро представяне пред посетителите.

Любителите спортисти ще могат да се включат в състезанията по баскетбол 3x3 и тенис на маса.

Акцентът в неделната програма ще бъде специално за любителите на моторните спортове. Неделя ще бъде денят за дрифт, карт и мото-стънт шоу от професионалисти, които ще вдигнат адреналина с уникалните си изпълнения и трикове на две и на четири колела.

Тази година още колорит в събитието ще внесат организираните за първи път „Велокарнавал“, който ще се предвижва в два лъча по столичните улици посока към "Extreme Fest" и състезанието по стрийт денс за ученици „Танцувам и уча“.