на живо

Любомира Казанова: Не се зарадвах на медалите заради инцидента с Цвети (ВИДЕО)

"С останалите момичета подготвяхме шоу през юни", заяви бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро

bTV

Бившата гимнастичка от националния ансамбъл по художествена гимнастика - Любомира Казанова, разкри в предаването "Преди обед", че не е почувствала успеха от спечелването на бронза от европейското първенство в Израел и от олимпийските игри в Рио де Жанейро заради негативните коментари във връзка с инцидента с Цветелина Стоянова.

Снимка: Getty Images

"Гледам да не се връщам, защото и това ми тежи все още. Тогава осъзнах, че има и много лоши хора. Трудно го преживях не само аз, но и останалите момичета. Европейското първенство ми е едно голямо петно. Не си спомням абсолютно нищо от самото състезание. Единствено мислехме за Цвети тогава. Може би точно в такъв критичен момент най-много се мобилизираш. И до ден днешен не успявам да почувствам всичките медали, които взех. Чувствам се все едно съм ги взела от някой, не са мои", каза Казанова.

Като дългогодишна резерва в ансамбъла тя замести Стоянова след като титулярката падна от шестия етаж на жилищен блок в София.

Казанова остана в ансамбъла до бенефиса на златните момичета, като трябваше да бъде свързващото звено между новия и стария ансамбъл. Тя обаче реши да сложи край на активната си спортна кариера заради контузия в крака.

Снимка: bTV

"Не се почувствах като част от останалите момичета. Докато ние се готвехме за олимпийските игри, те вече се бяха сформирали, бяха се усетили една друга, бяха се наместили. На мен ми беше доста трудно да се почувствам едно цяло с тях, а така отбор няма как да стане. Дадох си два месеца, но не успях да се почувствам както преди. Беше емоционално решение. Съжалявам за него до толкова, до колкото ми се играеше още", каза тя.

Гимнастичката обаче разкри и добра новина за почитателите на художествената гимнастика и Златните момичета на Ина Ананиева. Те подготвят спектакъл, който ще бъде факт през юни. Интересът към него ще бъде голям, ако се съди по пълната зала "Арена Армеец" на бенефиса на ансамбъла.

"С останалите момичета от националния отбор готвим шоу-спектакъл и нямам възможност за операция. Не мога да кажа подробности, но ще бъдем момичетата от стария ансамбъл и ще бъде във формата на спектакъл юни месец", не пожела да разкрие подробности Казанова.

Какво казаха за нея останалите златни момичета, как се е запознала с приятеля си Александър, който е състезател по гребане на Азербайджан и мисли ли вече за създаване на семейство, чуйте от самата Казанова в следващото видео: