на живо

"Локо" Пд влезе в шестицата след победа над "Берое"

2:1 за пловдивчани при гостуването в Стара Загора

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив победи с 2:1 "Берое" като гост в първи мач от 12-ия кръг на Първа лига. Това бе пети успех за "смърфовете" от началото на сезона, които събраха актив от 17 точки и изместиха старозагорци  от челната шестица на първенството.

Мартин Камбуров пропусна да се разпише в 3-ата минута с диагонален удар, а шест по-късно Мартин Райнов пусна успореден пас пред вратата, но неговите съотборници не успяха да засекат топката. Камбуров пропусна и в 22-ата минута, а още в следващата атака Муса Мухамед центрира към Димо Бакалов и той се разписа с глава за 1:0 в полза на "Локо", който малко по-рано имаше и основателни претенции за дузпа.

"Берое" изравни в 38-ата минута, когато Антон Карачанаков центрира на далечна греда и Педро Еуженио засече топката с глава във вратата на пловдивските "железничари". 

"Локомотив" създаде първото положение през втората част, след като Душан Перниш спаси удар на Симеон Райков от около 16 метра в 47-ата минута. Само три по-късно пък Пиргов се намеси адекватно на другата врата, отразявайки изстрел с глава на Борислав Цонев от близко разстояние.

"Черно-белите" поведоха отново в 70-ата минута. Пауло Серджо изведе зад отбраната на домакините Дино Мартинович, който преодоля вратаря Перниш и вкара на празна врата за 2:1 в полза на пловдивчаните. Те спечелиха заслужено с 2:1 и се изравниха по точки с "Берое" и градския съперник "Ботев".