на живо

Лошото момче на тениса Ник Кирьос отново се прояви (ВИДЕО)

Getty Images

Ник Кирьос отново успя да привлече вниманието на света на тениса по грешния начин. Австралиецът провокира опонента си Станислас Вавринка по време на мача между двамата на „Мастърс” турнира в Монреал, който в крайна сметка австралиецът спечели, след контузия на швейцареца.

Микрофон на корта улови как Кирьос казва „Кокинакис спа с приятелката ти. Съжалявам, че трябва да ти го кажа.”

Кирьос, за когото се предполага, че е имал впредвид сънародника си Танаси Кокинакис, заяви по-късно, че е бил провокиран да направи този коментар по време на напрегнатия мач.

„Не знам, просто го казах,” заяви Кирьос.

Вавринка явно не успя да чуе коментара по време на мача, но използва Туитър и медиите след мача, за да изрази възмущението си от думите на австралиеца.

„Надявам се АТР да вземе сериозни мерки срещу него. Той е млад, но това не е оправдание. По време на всеки мач той се държи лошо.

„Проблемът е, че той не се държи лошо само със себе си, а и с хората наоколо- другите играчи, съдиите и децата, които подават топките,” каза Вавринка.

Швейцарецът заяви, че Кирьос се е опитал да го избегна в съблекалните, но въпреки това размяна на реплики е имало.

„Това което си казхме ще остане в съблекалнята. Това са неща, които не трябва да казваш, независимо от това в какво настроение си или колко си стресиран,” добави световният номер 5.

Вавринка е свързван с хърватската тенисистка и номер 129 в ранглистата на WTA Дона Векич, след като бракът му с Илхам Вюиуд пропадна.

Това е поредната негативна проява на Кирьос. В последните месеци той се замеси в още няколко скандала. В дните преди „Уимбълдън” той се раздели с треньора си Тод Ларкъм. По време на турнира пък бе обвинен, че е обидил съдията в една от срещите, а след това, че нарочно е оставил Ришар Гаске да го победи в един от геймовете.

По време на мач от „Дейвис Къп” срещу Казахстан, пък той извика „Не искам да съм тук”, а след това не бе избран за решителните двубои от турнира. По-късно майка му го защити, казвайки, че не е в добро състояние.