на живо

"Лудогорец" отново бие ЦСКА, изравни се с "Левски" на върха

"Орлите" нямат загуба от "червените" в последните 12 шампионатни мача между двата тима

Lap.bg

"Лудогорец" победи ЦСКА с 2:1 в мач от 13-тия кръг на Първа лига. Домакините от Разград поведоха в резултата след страхотен гол на Вандерсон в 28-ата минута, а през втората част Козмин Моци удвои преднината на "зелените". Густаво Кулма върна едно попадение за ЦСКА в края на срещата, а "армейците" завършиха двубоя с 10 души, след като Перез получи червен картон в 71-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Първата по-интересна ситуация в мача бе грубото нарушение на Рафаел Перез срещу Дяков в 15-ата минута, когато защитникът на гостите се хвърли с двата крака напред в краката на капитана на "Лудогорец" и трябва да е доволен, че се размина само с жълт картон.

След няколко опита от страна на "орлите", те все пак откриха резултата в 28-ата минута. Тимът воден от Георги Дерменджиев организира добра атака, топката стигна до Вандерсон, който стреля от около 25 метра и не остави шанс на Китанов - 1:0 за разградчани.

В 34-ата минута "Лудогорец" организира още една опасна атака. Вандерсон бе изведен от ляво и центрира към непокрития Кешеру, който след шут с левия крак нацели дясната греда.

Снимка: Lap.bg
Втората част започна по-бавно и без сериозни опасности пред двете врати. В 62-ата минута обаче падна нов гол във вратата на Георги Китанов. След добро изпълнение на корнер, Козмин Моци се извиси над отбраната на ЦСКА и реализира за 2:0.

Близо 10 минути по-късно гостите от София останаха и с човек по малко на терена. Рафа Перез бе изгонен от съдията, след като получи втори жълт картон и съответно червен за грубо влизане в краката на Клаудио Кешеру. 

В 85-ата минута ЦСКА можеше да намали резултата, след като удар на Кирил Десподов рикошира в рамото на Лукас Саша, а веднага след това топка се отби в десния страничен стълб на вратата на Владислав Стоянов. "Червените" все пак върнаха един гол в добавеното от съдията продължение, а голмайстор бе Густаво Кулма.

След днешния успех шампионите се изравниха с "Левски" на върха в класирането, но "орлите" са и с мач по-малко. ЦСКА пък се свлече до 5-ото място с актив от 21 точки. Това бе и 12-ти мач в българския шампионат, в който "армейците" нямат победа срещу отбора от Разград.