на живо

"Лудогорец" потегли с точка срещу "Базел" (ВИДЕО)

"Орлите" извоюваха 1:1 на "Санкт Якоб Парк"

Равенство 1:1 срещу "Базел" на "Санкт Якоб Парк" и премия в размер на 500 000 евро - "Лудогорец" потегли уверено в група А на Шампионската лига. Джонатан Кафу откри с виртуозно попадение в края на първото полувреме. След почивката обаче домакините натиснаха и стигнаха до гол на Ренато Щефен след грешка на Владислав Стоянов.

Треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев поднесе сериозна изненада в титулярния си състав - Абел Анисе, който бе смятан за трайно контузен, се появи като партньор на Светослав Дяков в средата на терена.

Домакините пропуснаха отлична възможност още в 6-ата минута, когато Щефен отправи удар с пета, който бе блокиран. Футболистите на "Лудогорец" обаче не позволиха домакински натиск пред препълнените трибуни и се възползваха от всяка възможност за контраатака. Златният шанс дойде в последната минута на първата част, когато Кафу нахлу отдясно, финтира защитник и откри резултата с прецизен удар по земя.

След почивката "Базел" се хвърли напред, но трудно стигаше до чисти позиции. В 56-ата минута Щефен открадна топката и проби отдясно, но центрирането му бе избито от Паломино. Играта загрубя и реферът набързо извади по няколко жълти картона. В 80-ата минута Стоянов излезе неразчетено след центриране и едва изби топката, която попадна право върху крака на Щефен. Нападателят стреля без забавяне и изравни.

Другият двубой от групата между ПСЖ и "Арсенал" в Париж също завърши 1:1.