на живо

"Лудогорец" пред първото си предизвикателство на европейската сцена

"Байер" Леверкузен ще излезе в Разград след кошмарен старт в Бундеслигата

Lap.bg

И през настоящия футболен сезон само един български отбор ще играе в европейските клубни турнири и той очаквано е "Лудогорец". Шампионът от предишните 7 сезона у нас ще стартира днес (20 септември) кампанията си в груповата фаза на Лига Европа.

Първи съперник на отбора от Разград ще е "Байер" Леверкузен - германският гранд, който през 2002 г. игра на финал на Шампионската лига. Тази година обаче нещата за "аспирините" не изглеждат толкова успешни. 

В Разград пристига тим, който записа 3 загуби в първите 3 кръга на домашното първенство, а головата разлика е ужасяваща - 2:8. Според германските медии от развоя на мача тази вечер зависи бъдещето на треньора Хайко Херлих, който е начело на тима от лятото на 2017 г. насам. 

Снимка: Lap.bg

Този разколебан отбор ще трябва да се справи с българския гранд. За "Лудогорец" това е трето участие в групите на Лига Европа. Започвайки от тази фаза, "орлите" стигнаха 1/8-финал през 2014 г. и 1/16-финал през миналия сезон.

Мачът с "Байер" най-вероятно ще разреши интригата за първенец в групата и съответно по-лек съперник в евентуалните елиминации. С освежаването на треньорската скамейка и пристигането на Пауло Аутуори в Разград, отборът изглежда изцяло фокусиран върху европейското си представяне. Добрата новина е наличието на само един контузен - Якуб Шверчок. Вместо него най-вероятно ще играе Клаудио Кешерю, който и без това е предпочитана опция за бразилския специалист.

Снимка: Lap.bg

"Смятам, че за "Лудогорец" е един добър момент да се изправи срещу отбор с толкова много традиция в историята си. Защото имаме съперник от Бундеслигата, а това е един шампионат с много висока и силна конкуренция", коментира преди мача Аутори.

В Германия пък обърнаха внимание на успехите на българите и дори нарекоха "орлите" - "българският "Байерн" Мюнхен", описвайки доминацията на домашната сцена в последните сезони.

Българските представители имат реалния шанс да започнат кампанията си с победа, но с такава надежда на терена ще излязат и съперниците им. Крайният резултат ще бъде ясен преди полунощ.