на живо

"Лудогорец" с първа грешна стъпка от 13 мача насам

"Черно море" измъкна точка в Разград

Lap.bg

"Черно море" спря победната серия на "Лудогорец" в Първа лига, измъквайки равенство 1:1 с човек по-малко на терена в Разград. "Орлите" допуснаха първа грешна стъпка от 13 мача насам. Попаденията са дело на Клаудиу Кешерю, който бе точен за разградчани в 49-ата минута и Марек Кузма, който върна попадение за "моряците" три минути по-късно. 

Домакините имаха териториално превъзходство, но трудно стигаха до чисти голови положения през първата част. Лукас Саша и Джонатан Кафу отправиха точни удари, но не затрудниха Пржемисл Коварж. Едва в края на полувремето варненци сътвориха по-добра атака. Михаил Венков бе изведен на скорост по лявото крило и без да се бави центрира успоредно на голлинията. Малик бе на чиста позиция, но се опита да овладее, вместо да засече в мрежата и това се оказа грешно. 

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" започна отлично след почивката и поведе в 49-ата минута, макар и след поредица от грешки на съперника. Първо Стефан Станчев не успя да изчисти добре една изсипана от Натанаел топка пред наказателното поле, след това Пламен Николов изчисти право в тялото на Клаудиу Кешерю, който овладя, навлезе в пеналта и хладнокръвно пусна топката край Коварж за 1:0.

Възпитаниците на Георги Иванов отвърнаха почти незабавно и две минути по-късно изравниха. След центриране от дясно Марек Кузма опита удар, който беше блокиран, топката отскочи към Иван Коконов, който опита не особено успешен изстрел по диагонала, но Кузма реагира най-добре и отблизо с шпагат засече топката в мрежата.

Снимка: Lap.bg

Последва натиск на разградчани, но Коварж спаси ударите от дистанция на Жуниор Кишада и на Върджил Мисиджан от фаул. Четвърт час преди края Даниел Георгиев получи втори жълт и червен картон след нарушение срещу Мисиджан и гостите трябваше да доиграят мача с човек по-малко.

В 79-ата минута Марселиньо получи топката в дясно в пеналта и отправи силен изстрел към близката греда, но вратарят на гостите внимаваше и изби в корнер. Пет минути преди края Марселиньо отново беше близо до попадение. Той шутира мощно от над 25 метра, но нацели напречна греда. До края "Черно море" се отбраняваше с всички сили и удържа равенството. 

Снимка: Lap.bg

Шампионите ще зимуват на върха на класирането с 47 точки, със 7 повече от "Левски", който в последния си есенен мач приема "Нефтохимик". Варненци пък си осигуриха четвъртото място с 32 точки, въпреки че играха с човек по-малко почти 20 минути на "Лудогорец Арена".