на живо

"Лудогорец" в очакване на евентуалните си съперници в "Лига Европа"

Българският шампион може да се срещне със сериозни европейски грандове

uefa.com

Българският шампион "Лудогорец" изпълни целта си и постигна историческо за българския футбол класиране, заемайки трето място в групата си в Шампионската лига. То осигурява на "орлите" участие в елиминационната фаза на втория по сила европейски клубен турнир - "Лига Европа", през пролетта на 2017 г.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев ще научат съперника си за 1/16-финалите на турнира в понеделник (12 декември). Жребият за Шампионската лига ще бъде предаван пряко по bTV Action от 13:00 ч., а отборът, срещу когото ще се изправи "Лудогорец" в Лига Европа ще станат ясни в 14:00 ч.

Разградчани ще играят в турнира заедно с класиралите се на трето място в другите групи на Лига Европа. След изиграните вчера мачове стана ясно, че това са "Бешикташ", "Борусия" Мьонхенгладбах и "Ростов". Със сигурност напред продължават "Копенхаген" и "Олимпик" Лион. След днешните срещи ще станат ясни още два отбора, които ще играят в Лига Европа.

Със сигурност напред в надпреварата продължават и класиралите се от групите на втория по сила турнир. За момента това са: "Аякс", "Зенит", "Рома", "Шахтьор" Донецк, "Шалке", "Спарта" Прага, "Атлетик" Билбао, "Сент Етиен", "Олимпиакос", "Фенербахче", АПОЕЛ, "Андерлехт", "Генк", "Краснодар" и "Фиорентина".

Още от евентуалните съперници на "Лудогорец" ще станат ясни в четвъртък, когато ще се изиграят последните срещи от групите на турнира.

Разградчаните ще са непоставени в жребия, което означава, че най-вероятно ще срещнат някои от победителите в групите на Лига Европа.

Кой ще е съперникът на "Лудогорец" в 1/16-финалите в турнира, гледайте по bTV Action в понеделник (12 декември) от 13:00 ч.