на живо

Лудост с марка "Марадона" (ВИДЕО)

В Мексико се радват на новия треньор на втородивизионния "Дорадос"

Twitter

Едно време Диего Марадона предизвикваше луда радост, когато излезеше на терена, заради атрактивните си отигравания. Сега, години след като прекрати спортната си кариера, той отново е човекът, заради когото могат да се съберат хиляди футболни привърженици, само защото е... себе си.

Дон Диего го доказа още веднъж по време на представянето му като треньор на мексиканския втородивизионен "Дорадос". Хиляди привърженици се събраха да го приветстват и да му пожелаят успех в начинанието начело на "жълто-черните".

Отборът има 3 равенства и 3 загуби след първите 6 кръга, така че Марадона ще трябва да се потруди, ако иска да постигне резултати. 

"Дошъл съм да работя, а не на ваканция. Мога да дам на футболистите мотивация. С нас ще е трудно да се играе", беше лаконичен на пресконференцията си легендарният футболист.

На първата тренировка обаче създаде очакваното настроение, а феновете посрещнаха аржентинеца със скандирания. Той пък изнесе истинско шоу при раздаването на автографи.

Междувременно Диего Марадона работи на още едно място - като председател на Съвета на директорите на беларуския "Динамо" Брест.