на живо

Лудото английско лято (ВИДЕО)

„Англия - световен шампион” – още ли ви звучи толкова налудничаво?

Английската лудост продължава. Трите лъва вече са в голямата четворка. Но кой очакваше най-отписваният национален отбор на Англия в цялата му история да бъде на две крачки от световната титла?

Дори най-закоравелите привърженици на тима едва ли са очаквали подобно развитие преди започването на първенството.

Далеч от Русия, Далеч от Англия – точно в България. В столично заведение в центъра на София британските фенове също празнуваха. Празнуваха почти като световни шампиони. Преживяха всяка една емоция по време на четвъртфиналния мач между англичани и шведи.

Срещата започна без излишни емоции, но с поглед към мечтания полуфинал на световно първенство. Сдържаното поведение обаче продължи едва до първото попадение на Хари Магуайър. В 59-тата минута Деле Али удвои резултата. А малко по-късно с последния съдийски сигнал те просто полудяха.

Луда английска радост. Само си представете какво ще случи, ако вдигнат титлата следващата неделя. Не знам дали радостта на мексиканците предизвика земетресение, но англичаните са способни на това.

Лудото английско лято продължава. Достигането до финала вече не е просто мечта, а близка и постижима цел. От тук нататък всичко е възможно да се случи - включително и титлата да се върне "у дома", за каквото пеят неспирно английските фенове.

Рано или късно щастието ще се усмихне отново дори на изстрадалите фенове от Острова. Ще се появи поколението английски футболисти, готови да донесат нов голям трофей след онази 1966 г. Дали пък именно сега не е моментът за най-големия триумф?