на живо

Луис Енрике: Трябва да напусна. Играчите се нуждаят от нов стимул

"Статистиката ми е добра - 9 от 13", похвали се вече бившият треньор на "Барселона"

Getty Images

Дори прибавянето на трети пореден трофей от турнира за Купата на Краля няма да разубеди треньорът на "Барселона" Луис Енрике да подаде оставка. Това заяви той след като неговите възпитаници победиха "Алавес" с 3:1 в решителния мач от надпреварата и донесоха 29-о отличие в историята на отбора от надпреварата.

"Щастлив и горд съм, че съм донесъл толкова много радост на феновете. Именно и затова взех решение да напусна. Това беше необходимо решение, както за мен, така и за играчите, които се нуждаеха от сериозен нов стимул. Ще продължа да бъда близо до "Барселона". Догодина ще очаквайте често на трибуните", каза Енрике след последния си мач начело на каталунците.

Той не пропусна да оцени престоя си на "Ноу Камп" като добър, предвид спечелените трофеи. Енрике изведе "Барса" до две шампионски титли на Испания, три купи на страната и трофей от Шампионска лига през 2014 г.

"Девет трофея от 13 възможни е отлична статистика за всеки треньор", похвали се испанецът. 

По този показател той се нарежда на трето място във вечната ранглиста на тима. Хосеп Гуардиола има на сметката си 13 трофея с "Барса", а легендарният Йохан Кройф - 11.