на живо

"Лукойл Академик" се стяга за първи изпит във ФИБА Къп

Шампионите пускат билети от по 3 лева за мача в „Универсиада” утре

Lap.bg

Баскетболният шампион на България "Лукойл Академик" се подготвя за първия си домакински изпит в Европейската купа на ФИБА този сезон. „Студентите” откриват сметката си в Група F на турнира утре (вторник, 18 октомври) от 18:30 ч. в зала „Универсиада”. Ръководството на клуба пуска билети от по 3 лева за мача срещу израелския "Бней Ерцлия". 

Децата и треньорите от столичните баскетболти школи за подрастващи ще влизат без пари в залата, както бе и в квалификацията за Шампионската лига преди две седмици.
Останалите съперници на Лукойл във ФИБА Къп са румънския "Стяуа" Букурещ и словашкия първенец "Приевидза". Следващата седмица "Академик" гостува именно на "Стяуа", а напред в напреварата продължават първите два в класирането от всяка група.

Отборът на "Бней Ерцлия" пристигна рано тази сутрин у нас. В щаба на клуба от централната част на Израел личи името на Алон Щайн – бивш помощник-треньор в гранда "Макаби" Тел Авив, триумфирал в Евролигата през 2014 г. в Милано. Тимът води у нас и трима американци със сериозен стаж в НБА.

Тази вечер "Лукойл" открива тренировката си преди утрешния двубой в 18:45 ч. в „Универсиада” за представители на медиите. 15 минути по-късно започва заниманието на "Бней Ерцлия".