на живо

Мач и бомби на "Стад дьо Франс"

Контролата между Франция и Германия се изигра до край, въпреки взривовете пред стадиона

БГНЕС

Френската столица Париж беше потопена в кръв от терористи. Над 150 души са били убити. Две или три експлозии е имало и в околностите на "Стад дьо Франс", където се изигра контролната среща между Германия и Франция , която завърши 2:0 за французите. По-късно стана ясно, че бомбите са активирани от атентатори-самоубийци, които са се взривили близо до един от входовете на стадиона.

В 20 – тата минута на мача на терена се чу тътен, но срещата продължи. Президентът Франсоа Оланд бе спешно изведен от съображения за сигурност.Явно, за да не се всява паника, мачът се изигра до край, а играчите са били информирани за случилото се едва след неговото приключване.

С голове на Жиру в последната минута на първото на първото полувреме и на Жиняк в 86 – тата минута на срещата, домакините спечелиха контролата.



След края на мача на "Стад дьо Франс" имаше паника сред феновете. Хилядите привърженици се оттегляха от трибуните на стадиона, но научили новината за убитите и експлозиите в близост до стадиона, бързо се върнаха. Разрешено бе много от привържениците да останат на терена близо час. След това се разбра, че самите охранители са оставили входовете на стадиона затворени, за да не позволят излизането на огромната тълпа по улиците на Париж, където  тя да стане цел на терористите.

Германският национален отбор по футбол е останал цяла нощ в съблекалнята си на стадион Стад дьо Франс, където играчите са опитали да поспят. В ранната утрин немският тим е бил транспортиран до летището, за да се прибере в Германия.