на живо

"Ботев" няма място за отстъпление

"Канарчетата" с леко предимство преди реванша срещу "Бейтар"

Lap.bg

Днес от 20:30 ч. "Ботев" Пловдив посреща "Бейтар" Йерусалим на стадион "Лазур" в Бургас в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" имат леко предимство в резултата, след като стигнаха до престижно равенство 1:1 на израелска земя.

Португалският "Маритимо" вече чака победителя от българо-израелския сблъсък.

От началото на турнира "жълто-черните" се представят повече от впечатляващо. Елиминираха без особени усилия албанския "Партизани", а срещу "Бейтар" показаха добри идеи в атака. Въпреки това както треньорът Николай Киров, така и играчите заявиха, че имат още много работа за вършене и затова ще влязат напълно концентрира в реванша.

Добрата новина в лагера на пловдивчани е завръщането на капитана Лъчезар Балтанов, който лекуваше счупен пръст и пропусна първия двубой в Израел. Освен това Киров ще може да разчита и на един от стълбовете в своята отбрана Радослав Терзиев.

Както винаги "канарчетата" ще се радват на солидна подкрепа от своите фенове. УЕФА наказа носителя на Купата на България със затварянето на четири домакински сектора заради скандирания, но пък запалянковците ще изпълнят всички останали свободни места на "Лазур".

Мачът с "Бейтар" вдигна на крак органите на реда в Бургас. Израелците гостуват в морския град пет години след атентата на летище Сарафово и затова местната полиция е предприела извънредни мерки за сигурност.