на живо

Мадлен Радуканова стартира своята "Година на благодарността" от Плевен

Всеки месец олимпийската шампионка ще се среща с деца и младежи в различни градове в страната

Мадлен Радуканова стартира своята "Година на благодарността" от Плевен

Олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от Игрите в Токио Мадлен Радуканова избра Плевен за старт на своята инициатива "Година на благодарността". Всеки месец златното момиче ще гостува на различно място в страната, за да се среща с деца и младежи, които имат нужда от подкрепа, менторство и от добър пример.

Снимка: catchtherainbow.eu

В Плевен Радуканова пристигна заедно със своя баща бившия футболист и треньор Милен Радуканов. Олимпийската шампионка влезе в час по физическо възпитание в училище "Иван Вазов", където проведе мотивиращ разговор с учениците и им подари своя гимнастическа топка. Децата пък имаха шанса да докоснат златния олимпийски медал на Мадлен от Токио.

Снимка: catchtherainbow.eu

"Благодарна съм на всички хора, които бяха до мен и ме подкрепяха по целия ми спортен път към олимпийския връх. По този начин, с тази инициатива, искам да се обърна към всички млади хора, към всички деца и ако мога аз да им помогна с нещо и да им се отблагодаря, и да се докосна до тях", заяви Радуканова.

Снимка: catchtherainbow.eu

В края на срещата гимнастичката зарадва учениците с много автографи и снимки за спомен

По време на своята "Година на благодарността" Мадлен ще гостува в различен град всеки месец, за да разкаже за хубавите и тежките моменти в кариерата на един успешен спортист. Тя ще се среща с деца и младежи, които търсят вдъхновение и насоки.

Снимка: catchtherainbow.eu