на живо

Майк Тайсън е против професионалистите на олимпийски игри

Динозавъра: Фюри е моят любимец

Един от най-великите боксьори в тежка категория за всички времена - Майк Тайсън, определи като „безумна" възможността професионалистите да участват на олимпийски игри. В интервю, дадено по време на посещението му в Пекин, американецът разкри още, че любимият му боксьор в момента, е световният шампион Тайсън Фюри.

Според Майк Тайсън професионалните боксьори могат да бъдат победени от аматьори по правилата на олимпийския бокс заради начина, по който се точкува и разликите в правилата: „Аматьорите са много бързи, а професионалистите не са свикнали с това", каза Тайсън.

Професионални боксьори може и да вземат участие на игрите в Рио. Причината за предложението на АИБА е за да се засили интереса към битките с участието на големите имена от професионалната сцена.

Запитан за любимия си боксьор в момента, Майк Тайсън заложи на англичанина Тайсън Фюри: „Всички смятат, че той е мързеливец, но аз го харесвам. Фактът, че някой е кръстил сина си на мен, след всичките неща, които са ми се случвали, през които съм минал, всичките гадости, които съм правил... да . Харесвам го".

Въпреки че не скри симпатиите си към родения в Манчестър боксьор, Тайсън не може да определи фаворит в сблъсъка между Фюри и Кличко през юли: „Слушайте, не знам, но той беше единствения, който го победи от 23 защити, всичките предишни съперници на Кличко се водиха корави съперници, но никой не успя да го победи", добави той.

Майк Тайсън, който държи рекорда за най-млад боксьор, спечелил титлите на WBC, WBA и IBF, e в Китай за 33-ия Конгрес на международната боксова федерация, който ще се проведе в петък.