на живо

Макс Верстапен показва умения и в игрите (ВИДЕО)

Холандският пилот отпочива със симулатори

Getty Images

Макс Верстапен далеч не оставя страстта си - пилотирането, да остава на заден план. Въпреки лошото време и обилният снеговалеж, който имаше в Барселона и попречи на старта на предсезонните тестове в сряда, холандецът намери начин да се забавлява, а едновременно с това и да поддържа форма.

Верстапен трябваше да продължи работата си в "Ред Бул" на пистата в Каталуня, ала лошите условия отново бяха срещу опитите за подготовка. Това накара да тренира на закрито, където игра MotoGP на своя Плейстейшън. Пилотът от "Формула 1" се пошегува със своята игрова практика, като написа в "Инстаграм" шеговито съобщение: "Днес направих няколко тренировъчни обиколки".

Третият ден от подготовката в Испания отново започна лошо, след като снеговалежите не спираха. Въпреки все пак лекото затопляне около обед, обиколки не се правеха, тъй като не бе възможно медицинският хеликоптер да излети. Около 15:30 все пак условията на пистата се подобриха, но това далеч не доведе до резултати, които да бъдат използвани за анализ.

Макс Верстапен реши да не върти кръгове навън, а на топло да "потренира", карайки мотори във виртуалността.

Предстои голям сезон за 20-годишния холандец, който направи дебют на 17 и е най-младият победител на Гранд При. 

Миналият сезон със своя "Ред Бул" изпитваше проблеми с механиката, които не му дадоха възможност да бъде боеспособен през 2017 г.