на живо

Малък фен трогна Григор Димитров с рисунка

6-годишен художник направи уникален подарък на тенисиста

Getty Images

Националният отбор на България по тенис отпадна от ATP Cup, но покори сърцата на много фенове. Сред тях е и шестгодишният Максим - българче, подарило уникална рисунка на своя идол Григор Димитров. Историята пред вестник "Черноморски фар" разказа майката на малкия художник - Даниела Желязкова.

"Той започна да я рисува след победата на нашите над Великобритания. Тогава се прибрахме късно вечер, бяхме 11 часа на трибуните, но това изобщо не му попречи да седне да твори. След победата на Григор над молдовеца Раду Албот, Макси отиде при него, за да му даде рисунката си. В суматохата обаче Димитров я е разписал и му я върнал отново. После Максим беше посърнал, а когато аз го попитах защо е такъв, той ми отговори, че е искал да му я подари. Казах му: "Значи ще му я подариш! След мача на двойките отиваш и му я подаряваш!"

Снимка: Getty Images

Това и става! След края на мача на двойки България - Молдова момченцето, родено в Австралия, но с български корени, отива отново при Гришо с рисунката си. Първата ни ракета за втори път разписва творбата и я връща на Максим, но мъникът отказва да я приеме.

- It’s a beautiful! What’s your name? (б. а. Красиво е! Как се казваш?), попитал Григор, без да подозира, че Максим е българче.

- Максим! И рисунката е за теб! Подарък! - отговорило на български детето.

Подаръкът трогнал Гришо, който се похвали с него в социалните мрежи.

Тагове: