на живо

"Малки страсти" спечели Каменица Фен Купа 2016 (ВИДЕО)

Христо Стоичков ще придружава шампионите в Барселона

„Малки страсти“ (София) спечели 14-тото издание на Каменица Фен Купа. Финалите на турнира се проведоха този уикенд в гр. Пловдив.

Голямата награда за шампионите е пътуване до Барселона и едно уникално по рода си приключение зад кулисите на "Камп Ноу", предвождано от легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Освен че ще гледат на живо мач на каталунците, момчетата от „Малки страсти“ ще посетят музея на лос кулес и ще имат възможност да се срещнат очи в очи с петкратния носител на "Златната топка" - Лионел Меси и неговите съотборници.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев лично връчи трофея на победителите.

„За мен е чест и удоволствие да присъствам на националните финали на Каменица Фен Купа 2016. Това безспорно е най-големият футболен турнир за непрофесионалисти в България.“, заяви министър Кралев по време на церемонията.

Шампионите спечелиха за своя град сумата от 10 010 лв., акумулирана от благотворителната кампания на Фен Купа „Дари гол“.В рамките на инициативата, всеки гол, отбелязан в мачовете от програмата на турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев.

Тъй като головете от националните финали са най-важни, организаторите обявиха, че ще добавят не по 1, а по 20 лева за всяко попадение от кулминационния етап на турнира. В крайна сметка благотворителният капитал набъбна до 10 010 лева, които ще послужат за реновация на футболен терен в града на националните шампиони.

Вицешампионската титла остана за момчетата от „Фреш маркет“ (Бургас).Те загубиха драматично финалния мач след равенство в редовното време и инфарктни дузпи.

Въпреки че голямата награда им се изплъзна на косъм, момчетата от „Фреш маркет“ имат сериозен повод да празнуват. Те също ще пътуват до Барселона и ще гледат на живо мач на Еспаньол.

Трето и четвърто място останаха за момчетата от „Вип дент“ (Пловдив) и „Агро хикс“ (Шумен). По време на награждаването бяха раздадени и индивидуални призове на най-отличилите се играчи.