на живо

Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори събра 5000 лева за благотворителност

Фенове на европейските грандове в България играха в името на двойки с репродуктивни проблеми

Facebook

Реал (Мадрид), Барселона, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Ювентус и други, един срещу друг на футболния терен и заедно в името на благотворителна инициатива. Не става дума, обаче за европейските грандове, а за тимове на фен клубовете на отборите у нас. Събраните средства, които до момента са повече от 5000 лв ще отидат за сдружение "Зачатие", което помага на двойки с репродуктивни проблеми.

"Когато става дума за организация на подобно събитие, се обединяваме и забравяме всички различия", бе категоричен Благой Симеонов - председател на фенклуба на Ювентус в България.

От сдружението не спестиха благодарностите си към организаторите на турнира.

"За първи път получаваме такава помощ от организация, която не е свързана с репродуктивното здраве и изобщо със здравето по принцип, но спортът е здраве", заяви Румяна Узунова, която е част от сдружение "Зачатие".

Турнирът беше спечелен от привържениците на Манчестър Юнайтед, които на финала победиха Реал (Мадрид) с 6:3. 

От асоциацията на чуждестранните фен клубове в България обещаха, че ще продължат и в бъдеще да организират турнири с благотворителна цел.

Всеки, който има желание да помогне за каузата, може да го направи на банковите сметки на асоциацията на чуждестранните фен клубове, които впоследствие ще преведат парите на сдружение "Зачатие".

Уникредит Булбанк; BIC: UNCRBGSF; IBAN: BG53UNCR70001522362221

Плати на: АБФКЧО

Основание: дарение за сдружение „Зачатие“.