на живо

Манчестър Юнайтед включи на скорост. Първи три точки след обрат срещу Волфсбург (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед включи на скорост. Първи три точки след обрат срещу Волфсбург (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед взе първи три точки в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът на Луис Ван Гаал победи Волфсбург на Олд Трафорд с 2:1. Победата на Юнайтед обаче не дойде никак лесно.

Гостите от Германия започнаха мача много по-будно и поведоха още в 4-та минута. Даниел Калиджури вкара след качествена атака на Волфсбург преминала на три пъти през голмайстора, както и през Макс Крузе и Юлиан Дракслер.

На домакините им бе нужно време да се оттърсят от шока, но малко по малко започнаха да създават положения пред вратата на Диего Беналио. Сериозни пропуски обаче направиха Мемфис Депай и Уейн Рууни.

В 32-та минута Юнайтед спечели дузпа. Калиджури спря с ръка центриране на Хуан Мата и реферът от Унгария посочи точката. Хуан Мата изпълни вместо Уейн Рууни и вкара за 1:1.

В началото на втората част домакините стигнаха и до втори гол. Негов автор бе почти безупречния Крис Смолинг. Бранителят изскочи зад защитата и засече превъзходно прехвърлящо подаване с пета на Хуан Мата.

Оттам нататък Юнайтед се прибра в половината си и бранеше резултата. Играта на Волфсбург значително се раздвижи с появата на Андре Шюрле и гостите създадоха някои добри положения да изравнят.

В крайна сметка обаче Манчестър Юнайтед удържа победата, с която събира 3 точки в актива си, колкото имат и всички останали тимове в групата.