на живо

Мане вкара след сблъсък, който изправя коси! (ВИДЕО)

Подозренията са, че сенегалецът е продължил да играе с комоцио

Мане вкара след сблъсък, който изправя коси! (ВИДЕО)

Садио Мане знае как да печели. Той е триумфирал в английското първенство и Шампионската лига с "Ливърпул" и е наясно колко важни са попаденията в един мач. 

Садио Мане може да вкарва голове! Дори с комоцио! Поне това бяха подозренията на феновете по време на мача на неговия Сенегал и Кабо Верде от осминафиналите за Купата на африканските нации. 

В 53-ата минута на мача Садио Мане и вратарят Вожиня сблъскаха зловещо главите си. Футболистът на Кабо Верде беше на път да бъде сменен заради притеснение, че е получил мозъчно сътресение. Преди това да се случи обаче съдията взе нещата в свои ръце и му показа директен червен картон.

 

От медицинския щаб на Сенегал прецениха, че състоянието на Мане ще му позволи да продължи да играе, въпреки тежкия удар в главата. И няколко минути по-късно той откри резултата.

Още преди играта да бъде подновена, футболистът на "Ливърпул" показа, че е замаян и се наложи да бъде принудително заменен.

Решението Мане да бъде оставен в игра предизвика множество критични коментари към щаба на Сенегал относно това дали е спазен протокола при подобни инциденти.

Няколко часа след мача Мане и Вожиня се снимаха в болницата, демонстрирайки, че се намират в добро настроение.

Днес (26 януари) предстоят и последните два осминафинала в турнира за Купата на африканските нации. 

8:00 ч.: Кот д'Ивоар - Египет, пряко по RING
21:00 ч.: Мали - Екваториална Гвинея, пряко по RING